Opmerkelijke uitspraak van Hof van Beroep te Versailles: ‘Israël is de legale bezetter van de Westbank’

In een historisch proces dat zorgvuldig «vergeten» werd door de media, heeft de 3de Kamer van het Hof van Beroep van Versailles verklaard dat Israël de wettige bewoner (aka ‘bezetter’) is van de Westelijke Jordaanoever .

Bron: © Jean-Patrick Grumberg voor www.Dreuz.info
in een vertaling van Brabosh.com
Antwerpen, 15 januari 2017

Toen ik voor het eerst vernam dat het Hof van Beroep van Versailles oordeelde dat de nederzettingen op de Westoever en de bezetting van Judea Samaria door Israël ondubbelzinnig legaal is volgens het internationaal recht, in een rechtzaak die door de Palestijnse Autoriteit werd aangespannen tegen de tramlijn (Lightrail) - die in Jeruzalem gebouwd werd door de Franse bedrijven Alstom en Veolia -, geen aandacht kreeg in de media, heb ik besloten om werk te maken van mijn jarenlange rechtenstudies in Frankrijk en ben ik begonnen om nauwgezet de uitspraak van het Hof te analyseren.

Tot mijn verbazing, heeft de pro-Israëlische media hierover ook niet bericht. De weinigen die de zaak vernoemden hadden geen juridische achtergrond in de Franse wet om het mega-belang van deze uitspraak te begrijpen, en, als een paar linkse Engels sprekende Israëlische websites hierover berichtten, dachten zij dat het een beslissing was die enkel relevant was voor de bewuste tramlijn (Lightrail) in Jeruzalem. Dat is het niet.

Om erover te waken dat ik mijn juridische vaardigheden niet zou overschatten en dat ik niet te overdreven optimistisch was – zoals gewoonlijk- heb ik mijn analyse en de papieren van de Rechtbank voorgelegd aan een van de meest vooraanstaande Franse advocaten, Gilles-William Goldnadel, voorzitter van Advocaten zonder grenzen (Lawyers Without Borders) om zijn juridisch advies in te winnen. Hij heeft inderdaad mijn bevindingen gevalideerd. Toen besloot ik om het te vertalen naar het Engels en het zal binnenkort bij Israël’s premier Benjamin Netanyahu via een wederzijdse vriend worden ingediend.

Eerst en vooral, moest het Hof van Beroep te Versailles de wettelijke rechten van de Palestijnen en Israëliërs op de Westelijke Jordaanoever bepalen. Hun conclusie: de Palestijnen hebben geen recht – in de internationale juridische zin – op het gebied, in tegenstelling tot Israël, dat het wettelijke recht heeft om al het land voorbij de 1967-lijn te bezetten.

Het hele artikel is te vinden op en te downloaden van:
https://brabosh.com/2017/01/15/pqpct-e0x-2/