Uit "The Algemeneiner" -15 jabuari 2017- door Ruthie Blum

Het hoofd van een Jeruzalem gevestigde organisatie die de activiteit en de financiering van niet-gouvernementele mensenrechtenorganisaties documenteert verklaarde aan de Algemeiner op zondag  - aan het einde van het Midden-Oosten vredesconferentie in Parijs - waarom hij een rapport had vrijgegeven voorafgaand aan de top daarmee de steun van de Franse regering openbarend aan NGO's die anti-Israël BDS inspanningen bevorderen en haar vermeende banden met terroristen.
Prof. Gerald Steinberg, president en oprichter van het onderzoeksinstituut NGO Monitor, zei dat, hoewel Frankrijk niet het enige land is die de "hypocrisie" heeft een vredesconferentie te beleggen waard om te benadrukken - aangezien Zweden, Noorwegen, Nederland, Denemarken, Zwitserland, Duitsland, de Europese Unie en anderen net zo min de toets der kritiek kunnen doorstaan  - "de hosting van het evenement, ondertussen een aantal van de meest immorele en venijnig anti-Israëlische en anti-vredesorganisaties ondersteunend", maakte het daarmee de meest urgente om aan het licht te brengen.

Uit het dinsdag uitgebrachte rapport bleek: de Franse regering ondersteund financieel talrijke Franse, Israëlische en Palestijnse organisaties die ondersteuning en bevordering van BDS (boycot, desinvestering en sancties) campagnes tegen Israël ondanks het feit dat dergelijke boycots zijn illegaal zijn volgens het Franse recht.
Het Platform van de Franse ngo's voor Palestina (The Platform) is een dergelijke concessiehouder. Een van de door de overheid gefinancierde projecten van het Platform is expliciet gericht op het beïnvloeden van gekozen functionarissen, media en de publieke opinie met betrekking tot het conflict - een duidelijk misbruik van geld van de belastingbetaler. Het Platform ondersteunt boycot campagnes richten op Israël en partners met organisaties gericht bezig met BDS inspanningen.
Frankrijk direct en indirect steunt financieel een aantal andere NGO's met vermeende banden met de terreurgroephet Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).
De top, zei Steinberg, was de "laatste en enige hoop voor de Franse president François Hollande en zijn regering om nog enig diplomatieke bekwaamheid te claimen ondanks zijn terrorisme veroordelende woorden"- zeggend dat dit en de Israëlische nederzettingen de belemmeringen zijn voor een twee-staten-oplossing, "staat het in schril contrast met zijn gedrag."
Zelfs Hollande het voordeel van de twijfel gevend en rekening houdend met het fenomeen "in het beste geval zijnde een mislukking door verschuldigde ijverigheid met lagere pro-Palestijnse functionarissen die fondsen aanbevelend voor  'mensenrechten' groepen, die feitelijk de voorhoedes zijn voor vijandige en soms gewelddadige entiteiten en bureaucraten op hogere niveaus hen erkennend, betekent dit dat er kennelijk geen onafhankelijke evaluatie en geen parlementaire controle is", aldus Steinberg.
Gevraagd naar de waarschuwing op de top door de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault tegen het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem - zoals voorgesteld als een echte mogelijkheid door de Amerikaans verkozen Donald Trump president's team - zei Steinberg: "De bedreigingen met geweld gerelateerd aan rapporten met betrekking tot de erkenning van Jeruzalem en andere beleidsterreinen tonen de nauwe samenwerking tussen de Franse NGO's en het Palestijnse anti-vrede leiderschap aan. De campagnes onder leiding van het Platform van de Franse ngo's voor Palestina en de Internationale Federatie voor de Mensenrechten zijn centrale pijlers van anti-Israël demonisatie, betaald door de Franse belastingbetaler, achter hun rug om. De conferentie in Parijs bracht deze samenwerking voor het voetlicht."