In 2013 heeft Google de Israëlische startup WAZE als navigatie-app overgenomen. De gratis sociale app onderscheidt zich door het aanbod van door gebruikers gegenereerde content, zoals bijvoorbeeld file-informatie.

Google was toen niet de enige die interesse toonde, maar ook het belangstellende Facebook had haar ogen op de applicatie gericht. Maar Zuckerberg en de zijnen visten achter het net, vermoedelijk omdat Google beloofd had, dat de werknemers in Israël konden blijven werken. Ook Apple deed in 2012 al een bod van 1 miljard op het bedrijf, maar uiteindelijk werd Google de nieuwe eigenaar voor ongeveer 1,3 miljard dollar. Wat de prijs precies is geworden, is door geen van beide partijen bekendgemaakt...

In een blogpost van Google stond te lezen dat ze de informatie van Waze wilden gebruiken om Google Maps verder te verbeteren. Dus wanneer er op jouw route een ongeluk gebeurt, zal Google dit nog sneller weten en kan Google Maps Navigatie voor jou een route om de file heen voorstellen.
Waze blijft Waze volgens Waze CEO Noam Bardin zal hetzelfde blijven doen in en rondom het product. Het merk zal niet verdwijnen en ze blijven dezelfde leuke dingen doen.
De Apple iPhone gebruikers en Android gebruikers kunnen de app gratis downloaden: voor de iPhone gebruikers in de App Store en voor Android gebruikers in Google Play.
En nu kun je samen met andere WAZE gebruikers een ervaren "wazer" worden...

Website: https://www.waze.com/nl/