Onvoorstelbaar! Hier wordt een op afstand bestuurbare, vliegende auto gedemonstreerd. In Israel zijn bestaande bedrijven en startups constant bezig de wereld in positieve zin te veranderen door het ontwikkelen van nieuwe hoogwaardige producten en technologieën.

Deze uitvinding kan levens redden op plekken waar men een gebied moeilijk kan betreden in geval van bijvoorbeeld besmetting door chemische stoffen en dergelijke, zonder aanwezige personen in een door een robot bestuurd voertuig.
Dit voertuig zal hopelijk al binnen een paar jaar beschikbaar zijn. Men verwachtt rond 2020!
Onvoorstelbaar! Het is een op afstand bestuurbare vliegende auto. In Israel bestaande bedrijven en startup is men constant bezig de wereld in positieve zin te veranderen door het ontwikkelen van nieuwe hoogwaardige producten en technologie. Deze uitvinding kan levens redden op plekken waar men een gebied moeilijk kan betreden in geval van bijvoorbeeld besmetting door chemische stoffen en dergelijke, zonder aanwezige personen in dit door een robot bestuurd voertuig.
De Cormorant, aangekondigd als een vliegende auto, is in staat ongeveer 500 kg (ongeveer een halve ton dus) aan gewicht te vervoeren met een snelheid van ongeveer 185 km/uur. Het heeft zijn eerste geautomatiseerde solo vlucht gedaan over over een oefenterrein in november. De totale prijs wordt geschat op $ 14.000.000.
Ontwikkelaars van het bedrijf Urban Aeronautics geloven dat de donkergroene drone, waarin interne rotors zijn gebruikt in plaats van de helikopter propellers, kunnen mensen van vijandige omgevingen evacueren en/of toestaan strijdkrachten veilige toegang te verlenen in bepaalde gebieden.
"Stel je eens voor dat er een een vuile bom in een stad is gebruikt of een of andere chemische substantie en deze op afstand bestuurbare robot voertuig kan in een straat terecht komen en een gebied ontsmetten," vertelde Urban Aeronautics oprichter en CEO Rafi Yoeli aan persbureau Reuters.
Yoeli zette het bedrijf op in 2001 in een grote hangar in Yavne, in centraal Israel, om de drone te ontwikkelen, een drone welke veiliger is dan a helicopter omdat het tussen gebouwen door kan vliegen en onder hoogspanningskabels door  zonder het risico de wentelwieken te beschadigen.
Er is nog heel wat werk te verrichten, voordat dit autonoom opererende voertuig, de markt gaat veroveren.
De Cormorant, ongeveer de grootte van een familie auto en voorheen nog de 'Air Mule' genoemd, voldoet nog niet in alles aan de  Federal Aviation Administration normen daar een test in november enkele kleine problemen aan het licht bracht met wattegenstrijdige gegevens die door gezonden aan boord van sensoren.
De Cormorant, van ongeveer grootte van familieauto en hiervoor nog 'Air Mule' geneomd, zal binnenkor aan alle FAA (Federal Aviation Administration) standaarden moeten voldoen en een test in november bracht wat enkele gevallen van nog wat conflicterend gestuurde data naar de boordsensoren.
Met 39 reeds geregistreerde patenten voor het ontwikkelen van het voertuig, heeft Yoeli er weinig zorgen om, dat concurrenten hem uit de markt zal kunnen zetten.
Een industrie expert zei, dat de technologie levens kan redden.
"Het zou een revolutie kunnen betekenen voor diverse aspecten van oorlogvoering, met inbegrip van medische evacuatie van soldaten op het slagveld", zegt Tal Inbar, hoofd van de UAV onderzoekscentrum in het Israël Fisher Institute voor Air and Space Strategic Studies.

Zie ook: http://www.reuters.com/article/us-israel-flyingcar-idUSKBN14N190