BioBee exporteert honderden miljoenen vliegen naar Europa. Gesteriliseerde vliegen worden naar Europa gebracht om in boomgaarden in Kroatie en Bosnie te worden uitgezet. Het bio-technologische bedrijf BioBee uit kibboets Sde Eliyahu specialiseert zich in biologische bestrijding van bomenpest.

Via een speciale sterilisatie in de radiologische afdeling van de fabriek werden deze vliegen gekweekt in een BioBeelaboratorium.

De radiologische afdeling van het bedrijf staat onder supervisie van de Israelische Atoom Energie Commissie. Dit geheel gaat via een aanbieding van het Internationaal Atoom Energie Agentschap. Dit Atoom Agentschap wil gebruik van nucleaire energie op nuttige en vreedzame wijze, nu eens niet in oorlogen, propageren.

Volgens BioBee zullen de vliegen in boomgaarden langs de grens van Kroatie en Bosnie worden uitgezet. Het gevolg daarvan is dat de bemette vliegen zullen worden verdrongen en zo op een milieu-vriendelijke manier de boomgaarden van een plaag verlost zullen worden. Eerdere acties met dit soort vliegen bleken succesvol.

Ook worden deze vliegen ingezet bij de bestrijding van de Mediterrane fruitvlieg, waardoor er minder toxinen gebruikt hoeven te worden. Hierover gaat het Israelische Ministerie van Landbouw en tweemaal per week worden tientallen miljoenen gesteriliseerde vliegen uitgezet in plantages, boomgaarden en op de velden van de Hevel Habesorregio in het noorden van de Negev.

Op deze manier worden veel producten afgeleverd die niet met toxische middelen zijn bespoten tijdens de groei. Een opmerkelijke ontwikkeling naar een schoner milieu en meer verantwoord voedsel.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=_87Ki1d-RfI

http://www.biobee.com