Onvoorstelbaar! Hier wordt een op afstand bestuurbare, vliegende auto gedemonstreerd. In Israel zijn bestaande bedrijven en startups constant bezig de wereld in positieve zin te veranderen door het ontwikkelen van nieuwe hoogwaardige producten en technologieën.

In 2013 heeft Google de Israëlische startup WAZE als navigatie-app overgenomen. De gratis sociale app onderscheidt zich door het aanbod van door gebruikers gegenereerde content, zoals bijvoorbeeld file-informatie.

Google was toen niet de enige die interesse toonde, maar ook het belangstellende Facebook had haar ogen op de applicatie gericht. Maar Zuckerberg en de zijnen visten achter het net, vermoedelijk omdat Google beloofd had, dat de werknemers in Israël konden blijven werken. Ook Apple deed in 2012 al een bod van 1 miljard op het bedrijf, maar uiteindelijk werd Google de nieuwe eigenaar voor ongeveer 1,3 miljard dollar. Wat de prijs precies is geworden, is door geen van beide partijen bekendgemaakt...

Silicon Wadi

Silicon Wadi (עמק הסיליקון, Emek HaSilikon = Silicon Valley, de vergelijkbare naam van het belangrijkste hi-tech gebied in California) is een gebied met een hoge concentratie van hoogwaardige, technologische industrieën verspreid over de 187 kilometer lange Kust Vlakte ( מישור החוף , Mishor HaChof) in Israël, waar 70% van de Israëlische bevolking woont. Silicon Wadi wordt beschouwd als de tweede in belangrijkheid naast zijn Californische tegenhanger.
Vooral het gebied rondom Tel Aviv en gebieden rondon de steden Ra'ana, Herzliya, Caesarea, Haifa, de academiestad Rehovot en het naburige Rishon Le Zion. Recenter zijn hebben zich rond Jeruzalem ook hi-tech gebieden gevormd zoals de twee science parken in Malha en Har Hotzvim, evenals de steden YokneamIllit in het noorden en Airport City nabij Tel Aviv.

(TAU - Tel Aviv University)

Een opmerkelijke nieuwe uitvinding van prof. Yoram Shapira en zijn team van ingenieurs - een netwerk van kleine sensoren zo klein als een dauwdruppel met de naam 'Smart Dew' - zal zelfs de meest vastberaden indringers traceren. Verspreid voorkomend buitenshuis op de rotsen, op omheiningen en deuropeningen of binnen op de bodem van een bank, de Dewdrops zijn een volledig nieuw en kosteneffectief systeem voor de bescherming en beveiliging van grote delen van het onroerend goed. Prof. Yoram Shapira en zijn en zijn team van ingenieurs heeft een bijdrage geleverd aan aan de wetenschap van kleine voorwerpen in ons ruimtetijdperk door de ontwikkeling van dit nieuw soort gereedschap.