De Maccabeats hebben wereldwijd honderden zalen met publiek vermaakt en geïnspireerd. Met behulp van niets meer dan de onvervalste menselijke stem, een strakke presentatie, en een beetje joodse humor, is deze unieke groep zangers in staat om zich te verbinden met fans van alle achtergronden en leeftijden.
Oorspronkelijk opgericht in 2007 als een vocale studenten groep van de Yeshiva Universeit, de Maccabeats zijn ze onlangs vooral meer naar buiten getreden als zowel een Joodse muziek als een a capella fenomeen, met een grote schare fans en meer dan 20 miljoen keer bekeken op YouTube, een groot aantal tv-optredens en een bewezen succes met vier albums: in 2010 's Voices From The Heights, in 2012's Out Of The Box, in 2014's One Day More en in 2015 A Maccabeats Hanukkah.
Hoewel de Maccabeats niet hun grootvader's synagoge koor vormt, speelt hun ideologie en identiteit een belangrijke rol in wat ze doen. Met de integratie van de traditionele en seculiere wijsheid, leveren de Maccabeats een eclectische scala van joodse, Amerikaanse en Israëlische liedjes.Hun doorbraak stuk, Lecha Dodi, is de belichaming van deze synthese, een combinatie van een aantal van de meest geliefde woorden van de Joodse liturgie het betekenisvolle en melodieuse lied Hallelujah van Leonard Cohen.
Misschien is deze tweeledige doelstelling, deze samenvoeging van een boeiend muzikaal optreden en een trotse boodschap, dat sommigen wel het meest aansprekende van de groep vinden. Sinds het uitkomen van 'Candlelight', een op chanukah thema berustend parodieke video. Deze video trok internationale aandacht en belangstelling van de grote nieuwsmedia.
De Maccabeats zijn doorlopend benaderd en gemaild met steeds dezelfde boodschap, dat men in hun muziek de expressie van een enthousiaste en ambitieuze benadering van het jodendom waardeerde. Zie ook op hun website: http://www.maccabeats.com/
Het unieke repertoire van de Maccabeats heeft de aandacht van een groot aantal organisaties en personen wereldwijd getrokken. Ze hebben voor uitverkochte zalen gespeeld bij synagogen, Chabadhuizen, Hillelscholen, jazz clubs, festivals, congressen en theaters verspreid over vijf continenten en meer dan dertig staten en provincies.
In de loop van de tijd hebben ze door hun avonturen en gelegenheden een belangrijke les geleerd: tegelijk een grote a capella bekendheid komt ook grote verantwoordelijkheid. Het is met veel nederigheid en dankbaarheid dat de groep de aan hen gegeven opdracht aanvaardt en hun muziek willen blijven aan de wereld.