Noa - Kom bruid - בואי כלה

Achinoam Nini (אחינועם ניני), in Israël bekend onder haar artiestennaam Noa, is een van de meest toonaangevende, internationaal optredende artiesten met vele recordlabels. Geboren in Tel-Aviv in 1969, woonde Noa in New York City van haar tweede tot en met haar terugkeer naar Israël in haar eentje op zeventienjarige leeftijd.

 Kom bruid בואי כלה (boie kalah) 

Haar familie komt oorspronkelijk uit Jemen. Na haar verplichte tweejarige diensttijd in een militaire entertainment eenheid van het Israëlische leger, studeert Noa muziek op de Rimon school waar ze haar toekomstige muziekpartner Gil Dor ontmoet.
Noa heeft sterkste invloeden ondergaan van de zanger-songwriters van de sixties, zoals Paul Simon, Joni Mitchell en Leonard Cohen. Dit muzikaal en lyrisch sentiment, gemengd met Jemenitische wortels van Noa met Gil Dor's jazz. klassieke muziek en rock   achtergrond, heeft de unieke klank ontwikkeld in de muziek van Nora en Gil. Dit manifesteerde zich in de honderden songs, die ze samen schreven en ten gehore brachten. Noa speelt percussie, gitaar en klavier. Ze is getrouwd met Dr. Asher Barak, zij hebben twee kinderen en wonen in Israël.

Website: http://www.noasmusic.com/