De Stichting Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands heeft op 18 september 2008 Sofeer uitgebracht, een woordenboek plus spellingchecker voor Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands. Sofeer breidt de ingebouwde spellingcontrole van MS Office uit met duizenden woorden, afkomstig uit het Hebreeuws, het Jiddisj en andere talen van joodse cultuur. Sofeer kan worden gebruikt in Microsoft Word en andere Office-programma's (Windows-versie). Sofeer wordt kosteloos ter beschikking gesteld via onder andere de website van de Nederlandse Taalunie. Vaak werden Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands op heel veel verschillende manieren gespeld.

Dat gaf verwarring en om aan die verwarring een einde te maken, verscheen in 2002 het boek Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands: spelling, uitspraak, buiging, herkomst, betekenis,  kortweg het Oranje Boekje. Het geeft systematische spellingregels en bevat een uitvoerige woordenlijst met veel extra informatie. Het Oranje Boekje is inmiddels een gezaghebbende richtlijn geworden voor Nederlandse woorden uit het Hebreeuws en Jiddisj. De spellingrichtlijnen zijn verwerkt in de Woordenlijst Nederlandse Taal (het "Groene Boekje") en in het Groot woordenboek van de Nederlandse taal ("Van Dale").

U kunt u bij Sofeer registreren en daarna het programma (alleen Windows) gratis downloaden: http://www.sofeer.nl/download.htm