Op 1 november sprak Hanna Luden, directeur van het CIDI, over de vele facetten van het werk van het CIDI en hun activiteiten als bestrijding van anti-semitisme, de BDS beweging, revisiionisme, enz., enz..
Zie:http://www.cidi.nl
De avond vond plaats op 01-11-2016 om 19.30 uur in Eeltsje's Hiem, Pieter Sipmawei 11, 8915 DZ in Leeuwarden.

Hanna Luden is de nieuwe directeur van het CIDI, het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël. ‘Met haar kennis over en betrokkenheid bij Israël wil Luden een wezenlijke bijdrage leveren aan de begripsvorming over Israël’, zo meldde het CIDI.

Luden werd in 1958 in Israël geboren en studeerde computertechnologie aan het Technion in Haifa. Ze kwam in 1985, op haar 27ste, naar Nederland. ‘Ze heeft gewerkt als consultant op het gebied van ICT en organisatie, waarbij het accent steeds meer is gaan liggen op organisatieverandering. Zodoende deed Luden veel leidinggevende ervaring op’, aldus het CIDI. In 1999 werd Luden secretaris van de Stichting Jiddisj en rond 2011 werd ze voorzitter van het Genootschap Nederland-Israël, dat de kennis over Israël in Nederland wil vergroten. Luden is al jaren actief in de politiek, onder meer als lid van de Buitenlandcommissie van de Partij van de Arbeid met als aandachtspunt het Midden-Oosten.

‘Ook het andere speerpunt van CIDI, het monitoren en bestrijden van het antisemitisme, gaat Luden na aan het hart. Zij wil actief bijdragen aan inspanningen, in binnen- en buitenland, om de veiligheid van Joden te borgen’, aldus het CIDI in een persbericht. CIDI-voorzitter Ronnie Eisenmann is blij met haar komst. “In Hanna Luden heeft het CIDI een zeer bekwame nieuwe directeur gevonden, die naast inhoudelijke kennis ook veel advies- en managementervaring meebrengt. Luden zal hiermee het CIDI, als kenniscentrum over Israël en antisemitisme, verder kunnen verstevigen.”

Eisenmanns organisatie zal zich blijven inzetten voor vrede en veiligheid voor Israël en het Joodse volk, waar ook ter wereld, en het bestrijden van antisemitisme en racisme. Het CIDI streeft naar een door de buurlanden erkend, veilig en democratisch Israël naast een levensvatbare en vreedzame Palestijnse staat.Ook is er gelegenheid leuke Israëlische producten aan te schaffen bij de WIZO productentafel.
Voor verdere informatie zie
http://www.wizo.nl