Gezamelijk Congess-Knesset evenement 50 jaar herenigd Jeruzalem...

Diplomaten, politici en gemeenschapsleiders vierden de bevrijding van Jeruzalem in een unieke, gezamelijke online ceremonie van de leden het Amerikaanse Congres en leden van de Knesset die Israël en Amerika verbindt.

Lobby voor de relatie tussen de VS en Israël, Nachman Shai, de Amerikaanse ambassadeur van Israël David Friedman, leden van Knesset, de Amerikaanse ambassade honorees, Amerikaanse senatoren, leden van Congres, diplomaten en leiders van de Amerikaanse Joodse gemeenschap, vierden 50 jaar verenigd Jeruzalem aan beide kanten van de oceaan.

Knesset Speaker Yuli Edelstein (Likud) zei: "Dit is een ontroerend eerbetoon, die de diepe vriendschap en de uitstekende relatie tussen de VS en Israël toont."Spreker van het Huis Paul Ryan behandelde het evenement en zei dat de band tussen de VS en Israël eeuwig was. "Onze inzet voor Israël dateert uit president Harry Truman, die binnen enkele minuten van haar onafhankelijkheid de staat heeft erkend." Hij loofde de hereniging van Jeruzalem als de eeuwige en onverdeelde hoofdstad van Israël. "50 jaar geleden werd Jeruzalem, de geestelijke en religieuze hoofdstad van het Joodse volk, weer één geheel."
"Na een paar duizend jaren in ballingschap, is het Joodse volk eindelijk weer thuis.
'Weer thuis in het land van hun voorouders, thuis in het land waarin zoveel mensen zijn gestorven, dat ze probeerden te verdedigen en thuis in hun eeuwige hoofdstad van Jeruzalem, dat nooit meer verdeeld mag worden'.
De Israëlische premier Binyamin Netanyahu refereerde ook aan het evenement en verklaarde waarom Jeruzalem nooit meer mag worden verdeeld. 'Ik herinner me hoe het was toen Jeruzalem] nog verdeeld was.'
Hij legde uit: 'Toen ik in deze stad opgroeide, was er plaatsen waar we niet konden lopen, want er waren scherpschutters op de muren en het schot doode soms Israëli's.'
"Het was een gewonde, verdeelde stad die geen toekomst had.
Netanyahu zei verder dat "het eerste wat Israël deed om Jeruzalem te herenigen, was" ervoor te zorgen dat Jeruzalem een vrije stad voor iedereen was. We hebben ervoor gezorgd dat de heilige plaatsen van het Judaïsme, het Christendom en de Islam voor iedereen beschikbaar waren, onbeschadigd, onaangetast. "
'Kijk om ons heen. Begrijp wat er in minder dan een vierkante kilometer zou gebeuren als we hier niet waren? Het zou in een afschuwelijk sektarisch geweld ontaarden.
"We hebben moskeeën zien opgeblazen, kerken zien opgeblazen, synagogen zien opgeblazen. Maar we zien dat niet hier.
"Er is een vrije stad waar christenen, joden en moslims vrij kunnen bidden en dat is de vrije en verenigde stad Jeruzalem en hoe het zal blijven!"