Op dinsdag 28 maart om 19.30 uur verzorgt Carla da Silva haar bijdrage voor die avond van het Genootschap Nederland-Israël, afd. Leeuwarden in gebouw 'Eeltsje's Hiem', Pieter Sipmawei 11, 8915 DZ in Leeuwarden over het onderwerp “De ziel van de Jiddische muziek” met filmfragmenten en muziek en daarbij begeleidt ze zichzelf regelmatig met haar accordeon. De vreugde en weemoed van de Jiddische muziek raakt ons hart en weerklinkt in onze ziel. De instrumentale muziek, die geworteld is in de Oost-Europese volksmuziek, heeft zich in de 70-er jaren vernieuwd en verbonden met de rijke Jiddische zangtraditie. Deze ‘herboren’ volksmuziek kreeg de naam klezmer muziek. De wereld van het Jiddische lied is echter veel groter en gevarieerder, van volkslied en theaterlied tot literaire composities. In deze lezing gaan we in op de volgende vragen: Wat is klezmer nu precies? Waaruit is het ontstaan en wat zijn de kenmerken? Hoe heeft het zich ontwikkeld? Aan de hand van film- en geluidsfragmenten en live-gezongen liederen brengt zij deze wereld voor u tot leven. 

Zij laat ons zien en horen hoe de Jiddische muziek het leven van de Asjkenazische Joden weerspiegelde, welke rol het had in de Joodse gemeenschap, hoe het veranderde na de emigratie naar Amerika en hoe divers het nu is geworden.
Carla studeerde af in de Joods-Amerikaanse literatuur en staat al meer dan 30 jaar voor de klas. Deze lange en veelzijdige podiumervaring maakt haar een uitstekende en inspirerende performer/docent.  In de zomer bezoekt zij Jiddische muziekfestivals en workshops in Londen, Parijs, Weimar of Krakau. 
Carla woont in Groningen en is zangeres bij Klezmer & Co, Duo Malka en Di Sheyne Sisters.