10 jaar in Israël - van hightech tot politiek

Op dinsdag 17 oktber 2023 om 19.30 uur nodigen wij u en belangstellenden uit voor het bijwonen van een lezing over het onderwerp "10 jaar in Israël - van hightech tot politiek" door journalist Jan Franke. Locatie: Zalencentrum “De Fontein” Goudenregenstraat 77, 8922 CP in Leeuwarden. Er is voldoende vrij parkeren mogelijk op eigen terrein van de locatie en rondom het gebouw.

Israel heeft de afgelopen 15 jaar een wonderbaarlijke economische transformatie doorgemaakt. De succesvolle hightech industrie bracht welvaart en nieuw elan. Maar de rijkdom werd niet goed verdeeld en lang sluimerende interne en externe problemen bleven onopgelost. Nu dreigt - in een verhit politiek klimaat - economische neergang. Hoe heeft het zover kunnen komen en kan Israel het tij nog keren? Door de uitzonderlijk ontstane oorlogssituatie waarin Israël terecht is gekomen, zal Jan Franke daar zeker aandacht aan besteden.

Van 2012 tot 2019 en werkte Jan Franke als journalist in Israel en de Palestijnse Gebieden, Egypte en Jordanie. Hij was gespecialiseerd in verhalen over economie en technologie, maar heeft ook veel gewapende conflicten verslagen. Van 2019 tot 2022 heeft hij als senior beleidsmedewerker voor de Nederlandse ambassade in Tel Aviv gewerkt.