Het samenleven van de verschillende bevolkingsgroepen in Israël

De Israëlische journaliste Joanne Nihom houdt een lezing over het onderwerp “Het samenleven van de verschillende bevolkingsgroepen in Israël” op dinsdagavond 15 maart 2022 vanaf 19.30 t.e.m. 21.30 uur in Zalencentrum "De Fontein", Goudenregenstraat 77 , 8922 CP te Leeuwarden.
Joanne Nihom is journaliste en woont in Israël. Zij is als Joodse vrouw een van de correspondenten in Israël voor 'Christenen voor Israël' en schrijft al jaren voor de krant 'Israël Aktueel' van 'Christenen voor Israël' (CvI) en op de website van CvI over bijzondere mensen in Israël.
Gedurende haar werk kreeg ze het verlangen om een boek te schrijven over de vele moedige vredesinitiatieven die ze in Israël bezocht. Dit boek, Over Grenzen, verscheen recent in de boekhandel.
Te midden van het Israëlisch-Arabische conflict richt zij haar aandacht op hoopvolle verhalen in haar boek "Over Grenzen".  Hierin beschrijft ze hoe mensen ondanks culturele, godsdienstige en soms zelfs vijandige tegenstellingen toenadering tot elkaar zoeken en vinden.
Het zijn bijzondere en ingrijpende verhalen die tonen dat samen leven mogelijk is. Tijdens de lezing zal Joanne hier uitgebreid op ingaan, met voor u de mogelijkheid om vragen te stellen. Het boek is te koop in de zaal en Joanne zal uw boek graag signeren.

Een prachtig boek dus over verbinding, over het gewone leven en de alledaagse dingen die Israël toch zo bijzonder maken.
Van gezamenlijke Israëlische en Palestijnse initiatieven tot een ziekenhuisclown uit Gaza en een Druzenvrouw die de politiek inging. Een Grensverleggend boek over mensen die het verschil maken.

In "Over Grenzen" laat Joanne Nihom zien wat er gebeurt in Israël, het land waar ze woont. Ze schrijft over de positieve initiatieven en inspirerende mensen die de media vaak niet halen en toont zich als Joodse vrouw kwetsbaar in de voor haar soms ingewikkelde maatschappij.
Haar verhalen gaan over verbinding, over het gewone en ongewone en de uitdagingen van de regio.