De Misleidingsindustrie van de media

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 19.30 uur nodigen wij u uit voor onze volgende lezing. Locatie 'Swettehiem', Pieter Sipmawei 290, 8915 DZ in Leeuwarden-West (ingang weer als de vorige keer  aan de achterzijde).  “Onze” ruimte is geheel opnieuw en Coronaproof ingericht. Het parkeren is even als voorheen aan de voorzijde, maar er is voor ons een aparte en directe ingang geregeld aan de achterzijde, zoals aangegeven op de bijgevoegde plattegrond met looproute.
Het onderwerp van de lezing is: “De Misleidingsindustrie van de media”  en hoe de Nederlandse media ons dagelijks beetneemt. Deze lezing wordt gehouden door Els van Diggele. 
Korte inhoud van de lezing:
Historica en journaliste Els van Diggele heeft zich onder andere plaatselijk intens verdiept in de werkelijke leef- en woonsituaties in Israël, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Op 6 november 2018 was zij eerder onze gastspreker en onthulde naar aanleiding van haar boek “Wij haten elkaar meer dan de Joden” de onderling aanwezige conflicten en de broederstrijd onder de Palestijnen. Deze keer neemt ze ons mee in de wereld van de berichtgeving in de media.

Als nieuwsconsument staan wij bloot aan een al lang verzwegen partijdigheid van de media met misleiding als gevolg. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de berichtgeving over Israël en de Palestijnse gebieden. Hierbij gaat de onafhankelijkheid vaak overboord en komt de partijdigheid naar boven. Waarom zouden lezers, kijkers en luisteraars twijfelen aan een beeld wat hen al decennialang wordt voorgehouden?
Els van Diggele heeft zich al jaren verdiept in deze praktijken en doet deze avond hierover voor ons een onthullend boekje open.

De volgende lezingen in 2020 en 2021 zijn gepland op de  3e dinsdag van de maand:

-       17-11-2020  “De plaats van de halacha (het Joodse recht) in de staat Israël” door Bart Wallet
-       19-01-2021  “Sterk als de dood……….over Joodse rouwgebruiken” door Sasja Martel
-       16-02-2021  “KUNSJT, een Joodse kijk op kunst in 50 schilderijen” door Drs. Jaron Beekes
-       16-03-2021  “Zionistische leiders” door Bart Schut