De Misleidingsindustrie van de media

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 19.30 uur nodigen wij u uit voor onze volgende lezing. Locatie 'Swettehiem', Pieter Sipmawei 290, 8915 DZ in Leeuwarden-West (ingang weer als de vorige keer  aan de achterzijde).  “Onze” ruimte is geheel opnieuw en Coronaproof ingericht. Het parkeren is even als voorheen aan de voorzijde, maar er is voor ons een aparte en directe ingang geregeld aan de achterzijde, zoals aangegeven op de bijgevoegde plattegrond met looproute.
Het onderwerp van de lezing is: “De Misleidingsindustrie van de media”  en hoe de Nederlandse media ons dagelijks beetneemt. Deze lezing wordt gehouden door Els van Diggele. 
Korte inhoud van de lezing:
Historica en journaliste Els van Diggele heeft zich onder andere plaatselijk intens verdiept in de werkelijke leef- en woonsituaties in Israël, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Op 6 november 2018 was zij eerder onze gastspreker en onthulde naar aanleiding van haar boek “Wij haten elkaar meer dan de Joden” de onderling aanwezige conflicten en de broederstrijd onder de Palestijnen. Deze keer neemt ze ons mee in de wereld van de berichtgeving in de media.

Yom Kippur 2020 (5781) Kol Nidre Service...

Service in corona time...

 

Shana Tova 5781 - שנה טובה ומתוקה

Donderdagavond 17 september 2020 begint bij zonsondergang het Joodse Nieuwjaar 5781. We wensen allen een goed en zoet jaar!

met een krachtige audiovisuele presentatie voor Rosh Hashanah. Geschreven en verteld door Rabbi Andrew Shaw (UK) Uitgevoerd door Jonny Turgel Muzikale productie door Asaf Flumendorf Geproduceerd door David Reuben.

"Chassidische Vertellingen" op 15 september 2020 door Dr. Jan Henk Hamoen


Locatie vanaf nu 'Swettehiem', Pieter Sipmawei 290, 8915 DZ in Leeuwarden-West (ingang nu achterzijde)!

Zoals eerder gemeld is “onze” ruimte geheel opnieuw en volledig coronaproof ingericht.
Het parkeren is gelijk als voorheen aan de voorzijde, maar er is voor ons een aparte en directe ingang geregeld aan de achterzijde, zoals aangegeven op de bijgevoegde plattegrond met looproute (zie bijlage)

Korte inhoud van de lezing:
De geschiedenis van een streek wordt vaak bepaald door markante figuren. Zo was Ds. F.R.A. Henkels (1906-1975) tijdens de WOII verbonden aan de Hervormde Gemeente in Nijehaske en Haskerdyken. Hij had een duidelijke visie op het Nationaal Socialisme en dat liet hij merken. Hij richtte een kleine uitgeverij op “De Blauwe Schuit” om op literaire wijze verzet te bieden. Henkels was een bevlogen en eigenzinnig theoloog die zich sterk betrokken voelde bij het lot van de Joden. Samen met de twee andere 'schippers' van "De Blauwe Schuit”, zoals ze zich noemden, ontwierpen zij vele uitgaven om vrienden en bekenden in die oorlogsperiode te bemoedigen en te inspireren.